Muzeu Arkeologjik, Apolloni

Muzeu Arkeologjik i Apollonisë I vendosur brenda ambjenteve të Manastirit, Muzeu përmban disa nga thesaret e gjetura gjatë ekspeditave të ndryshme arkeologjike të realizuara në Apolloni. Falë restaurimeve të kryera së fundmi, portiku i mrekullueshëm me statuja dhe mozaiku kryesojnë listën e atraksioneve, por nuk mbeten pas dhe objektet e tjera të baltës së pjekur […]

Manastiri i Shën Mërisë, Apolloni

Ndërtuar majë një kodre, me peizazhin që përfshin rrënojat mijëra vjeçare të Parkut Arkeologjik të Apollonisë, fushën e myzeqesë dhe detin Adriatik, Manastiri dhe Kisha e Shën Mërisë përbëjnë një nga komplekset fetare më mbresëlënëse që mund të vizitoni në të gjithë vendin. E lëjmë pas botën politeiste të rrënojave të Apollonisë ku nderoheshin me […]