Muzeu Arkeologjik i Apollonisë
I vendosur brenda ambjenteve të Manastirit, Muzeu përmban disa nga thesaret e gjetura gjatë ekspeditave të ndryshme arkeologjike të realizuara në Apolloni. Falë restaurimeve të kryera së fundmi, portiku i mrekullueshëm me statuja dhe mozaiku kryesojnë listën e atraksioneve, por nuk mbeten pas dhe objektet e tjera të baltës së pjekur apo qeramikës, enët e pikturuara me mitologji helene, si dhe koleksioni i pasur numizmatik.