Banesa Kadare, Gjirokastër

Muzeu “Banesa Kadare” ndodhet në Gjirokastër, dhe është banesa ku lindi shkrimtari i njohur shqiptar nga gjirokastra Ismail Kadare. Muzeu hapi dyert për vizitorët në 28 janar të vitit 2016. Shtëpia daton në vitin 1799 dhe u rindërtua pas djegies aksidentale në vitin 1999, sipas përshkrimit që i bën vetë Kadare. Projekti i rindërtimit u […]