Ndryshojnë çmimet e biletave për muze e parqe arkeologjike, shtohen kategoritë përfituese - Ministria e Kulturës
Postuar më: 01/01/2020

Ndryshojnë çmimet e biletave për muze e parqe arkeologjike, shtohen kategoritë përfituese

Muaji janar nisi me ndryshimin e tarifave për të vizituar muzetë, sitet arkeologjike dhe kalatë. Rritja e tarifave shkon paralelisht me rritjen e nivelit dhe numrit të shërbimeve. Urdhri për rritjen e çmimeve të biletave për të vizituar muzetë dhe sitet arkeologjike parashikon edhe kategoritë që përjashtohen nga ky urdhër. Ministrja Elva Margariti shprehet se bashkë me rritjen e biletave vjen edhe shtimi i kategorive që përfitojnë hyrje falas apo reduktim të çmimit për të hyrë në muze, parqe e monumente. Të gjithë vizitorët përfitojnë hyrje falas gjatë disa festave kombëtare e ditëve kushtuar trashëgimisë kulturore. Po ashtu, hyrja falas garantohet të dielën e fundit të çdo muaji. Ndër kategoritë që përfitojnë hyrje falas janë individët që ushtrojnë veprimtari të ndryshme brenda kufijve të parqeve apo monumenteve, të pajisur me lejen përkatëse, fëmijët deri në moshën 12-vjeçare, ish-të përndjekurit politikë, veteranët e luftës, studiuesit apo studentët që kryejnë ekspedita mësimore, guidat etj. Ndërsa përfitojnë çmime të reduktuara nxënësit nga 12-18 vjeç, studentët, jetimët, invalidët, pensionistët, grupet e vizitorëve, më të mëdha se 12 persona etj. Çmime favorizuese ofron edhe biletaria on line, ku çmimet janë më të ulëta se ato që priten në sportel. Për vitin 2020, një pjesë e të ardhurave që vijnë nga shitja e biletave kalojnë në fondin e emergjencave civile, për të ndihmuar në procesin e rindërtimit të zonave të dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit 2019.

Oraret për Muze, Site dhe Kala që të mund të vizitoni janë si më poshtë:

Muzeu Historik Kombëtar, Tiranë
E Martë – E Shtunë: 10AM – 5PM

E Dielë: 9AM – 2PM

E Hënë: Mbyllur

Muzeu Arkeologjik, Tiranë

E Hënë – E Dielë: 9AM – 4PM

Muzeu i Shkencave të Natyrës, Tiranë
E Hënë – E Premte: 8AM – 2PM

E Shtunë – E Dielë: Mbyllur

Muzeu i  Pullës Shqiptare, Tiranë 
E Martë – E Shtunë: 10AM – 5PM

E Dielë: 9AM – 2PM

E Hënë: Mbyllur

 

Galeria Kombëtare e Arteve, Tiranë
E Martë – E Dielë: 10AM – 6PM

E Hënë: Mbyllur

 

Muzeu Kombëtar i Përgjimeve “Shtëpia me Gjethe”, Tiranë

E Martë – E Shtunë: 10AM – 5PM

E Dielë: 9AM – 2PM

E Hënë: Mbyllur

 

Kalaja e Krujës

E Hënë – E Dielë: 24H

Muzeu Gjergj Kastrioti Skënderbeu, Krujë
E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

Muzeu Etnografik, Krujë
E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

Muzeu Arkeologjik, Durrës
E Martë – E Dielë: 9AM – 4PM

E Hënë: Mbyllur

Amfitheatri i Durrësit
E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

 

Muzeu i Kulturës Popullore, Durrës 
E Martë – E Dielë: 9AM – 4PM

E Hënë: Mbyllur

Muzeu Etnografik, Kavajë

E Hënë – E Premte: 8AM – 12PM

E Shtunë – E Dielë: Mbyllur

Muzeu Ikonografik “Onufri”, Berat
E Martë – E Dielë: 9AM – 6PM

E Hënë: Mbyllur

 

Kalaja e Beratit

E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

 

Muzeu Etnografik, Berat

E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

Lushnja
Muzeu Historik, Lushnje
E Hënë – E Shtunë: 8AM – 4PM

E Dielë: Mbyllur

 

Shtëpia Muze  “Kongresi i Lushnjes”, Lushnje
E Hënë – E Shtunë: 8:15AM – 3:45PM

E Dielë: Mbyllur

Muzeu i Arsimit, Korçë

E Hënë – E Premte: 8AM – 2PM / 5PM – 7PM

E Shtunë: 9AM – 12PM

E Dielë: 5PM – 7PM

Muzeu Arkeologjik, Korçë
E Hënë – E Dielë: 9AM – 5:30PM

Muzeu “Gjon Mili”, Korçë

E Martë – E Dielë: 9AM – 2PM / 5PM – 7PM

E Hënë: Mbyllur

 

Muzeu Oriental “Bratko”, Korçë
E Hënë – E Dielë: 10AM – 1PM / 5PM – 6PM

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar, Korçë

E Hënë – E Dielë: 9AM – 7PM

Muzeu Historik i Vlorës
E Hënë – E Dielë: 8AM – 6PM

Muzeu i Pavarësisë, Vlorë
E Martë – E Dielë: 9AM – 5PM

E Hënë: Mbyllur

 

Parku Arkeologjik, Bylis

E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

 

Parku Arkeologjik, Amantia

E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

 

Parku Arkeologjik, Orikum

E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

 

Parku Arkeologjik, Finiq

E Hënë – E Dielë: 9:30AM – 7:30PM

 

Parku Arkeologjik, Antigonea

E Hënë – E Dielë: 9:30AM – 7:30PM

 

Kalaja e Kaninës

E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

 

Kalaja e Himarës

E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

 

Manastiri i “40 Shenjtorëve”

E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

 

Kalaja e Gjirokastrës

E Hënë – E Dielë: 9AM – 7PM

Muzeu i Armëve, Gjirokastër

E Hënë – E Dielë: 8AM – 4PM

Muzeu Etnografik, Gjirokastër

E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

Kalaja e Porto Palermos

E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

Parku Arkeologjik i Apollonisë 

E Hënë – E Dielë: 9AM – 4PM

 

Parku Arkeologjik i Butrintit 

E Hënë – E Dielë: 8AM – 8PM

Muzeu Historik i Shkodrës  

E Martë – E Shtunë: 8AM – 3:23PM

E Dielë – E Hënë: Mbyllur

Kalaja dhe Muzeu i Rozafës, Shkodër

E Hënë – E Dielë: 9AM – 6PM

Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi”, Shkodër 
E Martë – E Dielë: 9AM – 5PM

E Hënë: Mbyllur

 

Memoriali i Vendvarrimit të Skënderbeut, Lezhë

E Hënë – E Dielë: 8AM – 5PM

Muzeu Historik i Dibrës
E Hënë – E Premte: 8AM – 4PM

E Shtunë – E Dielë: Mbyllur