Qyteti i Beratit përçon porosinë për ruajtjen e trashëgimisë kulturore

Në kuadër të ditës ndërkombëtare të Muzeve, në qytetin e Beratit u organizuan aktivitete sensibilizuese për mbrojtjen e trashëgimisë kulturo- meteriale. Me këtë rast Drejtoria Rajonale Kombëtare e Kulturës Berat, në mënyrë simbolike i dhuroi Qendrës Kombëtare të Muzeumeve, dy koleksione aksesorësh të vjetra artizanale të cilat janë grumbulluar në vite gjatë restaurimit të banesave në qendrën historike të qytetit të Beratit dhe përmbajnë karakteristikat e disa elemetëve të portave, si dhe mekanizmat mekanik të dyerve të brendshme dhe disa celësa të portave të banesave të vjetra qytetare beratase.

Artikulli i plotëkultplus.com