Thirrja për projekt-propozime për vitin 2017 Projektet e përzgjedhura për mbështetje në Art&Kulturë dhe Trashëgimi Kulturore - Ministria e Kulturës
Postuar më: 21/02/2017

Thirrja për projekt-propozime për vitin 2017 Projektet e përzgjedhura për mbështetje në Art&Kulturë dhe Trashëgimi Kulturore

Ministria e Kulturës,  më  1 dhjetor 2016 shpalli thirrjen për projekt-propozime për vitin 2017 në Art&Kulturë, e cila u mbyll në datë 13 janar 2017.  Kolegjiumi i Ministrisë së Kulturës mori në shqyrtim rreth 230 projekt-propozime në art, kulturë dhe trashëgimi kulturore, nga të cilat përzgjodhi 127 projekte fituese. Edhe në këtë thirrje, ashtu si në vitin e kaluar, ka ardhur në rritje interesi i aplikantëve me propozime, ide dhe projekte të subjekteve, organizatave, apo shoqatave kulturore.

 

Kolegjiumi i përbërë me ekspertë të vlerësimit dhe zhvillimit të politikave dhe strategjisë kulturore, vlerësoi fituese projekt-propozimet që përputhen me kriteret  e shpallura në udhëzuesin që shoqëroi thirrjen për projekt-propozime, projektet që shprehin: ide novatore,  garantojnë cilësi dhe profesionalizëm në realizim , qëndrueshmëri dhe vazhdimësi, mundësi për rritjen profesionale të artistit, sjellin zhvillim dhe gjallërim të skenës artistike e kulturore në Shqipëri, dëshmojnë respektimin e të drejtës së autorit; Veçojmë edukimin përmes artit dhe kulturës, krijimtarinë artistike dhe përkrahjen e të rinjve duke filluar nga potenciali i tyre krijues e deri tek punësimi i tyre, rritjen e audiencave, shtrirjen gjeografike dhe kohore, si dhe aftësia për të thithur fonde nga burime të tjera.

 

Projektet e përzgjedhura do të mbështeten në mënyrë të pjesshme nga Ministria e Kulturës.

 

Njoftojmë se subjektet, projektet e të cilëve janë përzgjedhur për mbështetje financiare nga Ministria e Kulturës, do të kontaktohen brenda 15 ditëve për të vazhduar me hapat e mëtejshëm.

Ju kërkojmë ndjesë se për arsye të disa gabimeve në publikim, të shkaktuara nga rigjenerimi i të dhënave nga sistemi elektronik, njoftimi për shpalljen e fituesve të thirrjes për projekt-propozime për vitin 2017, është ripublikuar në faqen e Ministrisë së Kulturës sot më dt 21 Shkurt 2017.

 

Lista e plotë e projekteve të renditura në mënyrë alfabetike, është si më poshtë vijon:

PROJEKTI GJINIA / FORMA E SHPREHJES APLIKANTI

INDIVIDI/ORGANIZATA

“Andrra” Letërsi/Inskenim/Edukim Diana Malaj – Qendra Rinore ATA
“Aktorët jemi ne” Edukim/Botim/Konferencë Shoqata “Përtej barrierave”
“Balkan’s gate” Aktivitete kinematografike/Edukim/Zhvillim Audiencash Shoqata “Zejtarët dhe Mjeshtrit duarartë pogradecarë “
“Dama me kamelie” Shfaqje teatrale/Aktrim/Koreografi Luljeta Hoxha
“Dashuri përmes ngjyrave” Ekspozitë/Edukim artistik për fëmijët me probleme shikimi Shoqata “Liburnetik”
“Historia e Shqipërisë përmes karikaturave” Letërsi/Botim/Studim Ben Andoni
“Interational Albanaia Brass Festival” Muzikë/Festival/Edukim “Artistët interpretë”
“Kalorësit” Shfaqje teatrale/Komedi Shoqata artistike Klaus’ film
“Klubi i kritikës mbi diversitetin” Letërsi /Kritikë/Edukim Shtëpia Botuese “Pegi”
“Letërsia Crossover 2017” Letërsi/Revistë/Rezidencë Poeteka
“Letërsia dhe Qyteti” Letërsi/Lexime/Edukim Beti Njuma, Alda Bardhyli
“Lexojmë së bashku” Letërsi/Edukim/Lexime Arben Xhaja
“Libra Audio” Letërsi/Lexime/Zhvillim audiencash Marvin Vokopola
“Na ishte një herë…Libri” Letërsi/Lexime/Edukim Shtëpia Botuese Albas
“Në gjurmët naimiane” Letërsi/Krijimtari/Edukim Klubi i Shkrimtarëve dhe Artistëve “Naim Frashëri”
“Në laboratorin e përkthimit të letërsisë për fëmijë” Letërsi/Përkthim/Edukim Mariana Ymeri
“Nusja me shifon të zi” Letërsi/ Inskenime/Zhvillim audiencash Shoqata “Miqësia”
“Rapsodia shqiptare” Muzikë/Krijimtari Vasil Tole
“SABBAT 2017 – Workshop ndërdisiplinor për shkrimtarët e rinj” Letërsi/Edukim/Krijimtari Luljeta Lleshanaku
“Skulptura e parkut” Arte pamore/Krijimtari Genti Tavanxhiu
“Studime albanologjike përmes arkivave” Studim/Botim/Konferenca Shejzad Pleiades
“Tirana International Literature Festival III” Letërsi/Festival/Lexime Jonila Godole

IDMC

 

“5 djelmoshat” Teatër/Zhvillim Audience Helidon Fino
“ALBAMONO 2017”

 

Teatër/ Festivali/Zhvillim audiencash Dhimitraq Orgocka
“Albania Dance Meeting Festival”

Edicioni i 12-të

Danc Kontemporan/Festival/Zhvillim Audience Shoqata “Durrës Beauty”
“Art House” Art/Krijimtari/Edukim “Consulting and Development Partners”
“Arti, fëmijët dhe muzeu” Arte pamore/Edukim

 

Giada Kuka
“Aulona Interfolk Festival edicioni 9” Trashëgimi/Festival/Zhvillim Audience Qendra Kulturore “Aulona”
“Ballkan Teatër Tirana Fest” Teatër/Festival/Zhvillim Audience Shoqata “Ballkan Teatër Tirana Fest”
“Biçikletërsia-Rreshta mbi pedale” Letërsi/Edukim/Lexime Pass-Ecovolis
“Butrinti2000”

Edicioni i 15-të Ndërkombëtar i Teatrit

Teatër/Festival/Zhvillim Audience “Res Egnatia”
“Detektivi” Teatër Dramë/Zhvillim Audience Artan Imami
“Double Feature” Art bashkëkohor/Ekspozitë Tirana Art Lab

 

“Edukimi i fëmijëve përmes trashëgimisë kulturore” Trashëgimi Jomateriale/Edukim Arjana Todhe
“Edukimi me vallet folklorike i brezit të ri” Folklor/Edukim Bardhyl Pojani
“Edukimi përmes librit” Botimeve/Promovim/Edukim Armand Hoxha

Anest Halili

“EMATHIA” Folklor/Konferencë/Promovim/Edukim Artan Kurti
“Fasulja” Teatër/ Zhvillim Audience Unioni Shqiptar për Zhvillim Social
“Festivali i muzikës moderne” edicioni 6-të Muzikë jazz, gospel/Koncerte Eugjen  Gargjola
“Festivali i pikturës” Arte pamore/Festival/

Promovim kulturor

 

Qendra për Edukimin Ekonomik dhe Biznesin
“Festivali i poezisë së pabotuar” Letërsi/Festival/Lexime Eko Mendje
“First Step Film Fest” Festivali Ndërkombëtar i Filmit për Studentë Film/Festival/Krijimtari Shtëpia Filmike “d’ART”
“Frymëzime nga kronika e një qyteti në gur” Arte Pamore/Rezidencë artistike/Krijimtari

 

OPEN DOORS
“Fustanella Festival” Trashëgimi Kulturore Jomateriale/Koncert/Promovim Qendra Kulturore  “REK-REMONT KAPITAL”
“General & PlayBoy” Teatër/Komedi Bujar Kapexhiu
“Herë lart herë poshtë” Balet kontemporan/Performancë AR-KU Fondacion
 “Heronjtë e monumenteve” Trashëgiminë Kulturore/Edukim/Promovim CHwB-Albania
“International Festival Jazz in Albania” Muzikë Jazz/Festival

 

Shoqata “Syri Blu”
“Jo vetëm MOZART” Muzikë Dhome/Cikël koncertor Qendra “Gjenerata e Re”
“Kam një pyetje?!” Arte pamore/Edukim/Informim

 

Instituti i Studimeve Politike
“Kënga polifonike dhe vallja karakteristike” Trashëgimi Jomateriale/Edukim Roland Cenko
Konkursi Ndërkombëtar “Kënget e Tokës” edicioni i 17-të. Muzikë/Edukim/Zhvillim Audiencash Shoqata e Menaxhimit Artistik “Këngët e Tokës”
“Kontrabasi” Shfaqje teatrale/Komedi e zezë Stefan Çapaliku
“KOPELIA” Balet/Edukim Arian Plaku
“Laboratori i antropologjisë vizuale”edicioni 2 Etnografi/Promovim/Edukim Blerina Hankollari
“Lord Bajron dhe miqtë” Trashëgimi/Traditë/Koncert/Panair Shoqata “Argonaut”
“Maratona e këngës” Muzikë/Tur koncertor/Zhvillim Audience Qendra për Zhvillimin Komunitar

“Sot për të Ardhmen”

“Mbi semantikës e brutales dhe poetikës” Arte Pamore/Ekspozitë fotografike  Shoqata  “URA”
 “Midis shekujve” Trashëgimi/Ekspozitë e instrumentave tradicionale/Edukim Ermal Sela
“Mirdita Turistike” Trashëgimi Jomateriale /Rituali i dasmës Odeta Taçi
“Mushkritë” Teatër/ Zhvillim Audience Erdit Asllani
“Nata e kitarës”                       Muzikë/Koncerte

 

Edison Miso
“Ne dhe arti ynë”

Ekspozitë figurative me punët më të mira të artistëve të Jugut të Shqipërisë

Arte pamore/Zhvillim Audience Roof Albania

 

 

 

“Netë magjike Shqiptare” Muzikë/Cikël koncertesh Volart Production
“Netët e muzikës klasike”

edicioni i 8-të

Muzikë klasike/Biennale

 

Haig Zacharian, Florian Vlashi
“Në tingujt e historisë” Trashëgimi Kulturore/Aktivitete kulturore multiformë/Zhvillim Audience

 

Qendra për Zhvillim Ekonomik dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare
“Nëntori” Arte pamore/Ekspozita vjetore e pikturës

 

Aleksandër Filipi

 

“Nokturn Pranveror” Koncerte/Orkestrër Dhome

 

Instituti i Paqes Zhvillimit Inovacionit Acli-Ipsia
“Oda Dibrane”

Festival Folklorik Mbarëkombëtar

Trashëgimi/Festival/Zhvillim Audience

 

Shoqata Kulturore Artistike

“Oda Dibrane”

“Pasuritë e kulturës dhe kreativitetit të popullit në kostumografi” Trashëgimi Jomateriale/Edukim Qendra për Promovimin e Konkorueshmërisë
“Përmeti Multikulturor” edicioni 15

Festival Ndërkombëtar Folklorik

Trashëgimi Jomateriale/Festival/Zhvillim Audience Seksioni Shqiptar i CIOFF
“Pianodrom” në kompakt disqe Muzikë/Krijimtaria në CD Fondacioni për Zhvillimin e Kompozicionit
“Pop Rock Symphony Ladies” Muzikë/Koncert/ Zhvillim Audience Kozeta Kurti
“Prenkë Jakova”

-100 vjetori i lindjes së kompozitorit

Simpozium/Ekspozitë fotografike/Koncert Shoqata Kulturore Artistike “Prenkë Jakova”
“Promovimi i vlerave kulturore e historike të arkitekturës” Trashëgimi/Botim/Promovim Luiz Seiti
“Quhem Ballkan” Art kontemporan/Teatër MAM Foundation
“Ribashkim Muzikor” Muzikë/Cikël koncertesh Eriona Jaho
“Ringjallja e teknikave të realizimit të xhubletës” Trashëgimi Jomateriale/Etnografi Anila Zajmi
“Romanca Shqiptare” Koncerte/Muzikë

 

Endri Sina
“Skulptura e realizmit socialist” Arte Pamore/Botim/Promovim Maks Velo
“Strip Art Al” Ekspozitë/Art grafik

 

Endrit Beqo
“Sylvia” Shfaqje teatrale/Komedi Gjergj Mena
“Shën Petërsburgu dhe grupi i të Pestëve” Muzikë/Koncerte Enica Selenica
“Shfaqja që shkoi për dreq” Shfaqje teatrale/Komedi thrriler Qendra Ceapalne
“Shqiptarët në artin botëror” Botim/Promovim Ferid Hudhri
“Të mbajmë ndezur zjarrin e isopolifonisë tek brezi i ri” Trashëgimisë Jomateriale/Promovim/Edukim Shoqata “Aks”
“Të veprojmë nëpërmjet artit” Letërsi/Krijimtari/Edukim H.art Social ACTing
“TIFF 2017” edicioni i 15-të Film/Festival/Zhvillim Audience Tirana Film Insitute
“Tinguj dhe Monumente” Trashëgimi kulturore/Krijimtari muzikore/Promovim Gëzim Belegu
“Tirana 48 hour film project” Film/Festival/Krijimtari/ Zhvillim Audience

 

Qendra Bind
“Tirana si’xhade” Trashëgimi Kulturore/Traditë Shoqata “Rias”
“Trajnim marketingu kulturor për të rinjtë” Trashëgimi Kulturore/Trajnim/Promovimit i vlerave kulturore “The gates of Horn and Ivory”
“Trashëgimia kulturore dhe tradita gjirokastrite” Trashëgimi Kulturore/Botim Klodian Muço
“Trashëgimia kulturore e Gjirokastrës” Trashëgimi Kulturore/Portal online Eneo Toska
“Trashëgimia kulturore jomateriale – pasuri e paçmuar për edukimin e të rinjve” Trashëgimi Jomateriale/Edukim SHASH.ARKEO,shkp
“Treg i lire” Shfaqje teatrale/Dramë Kastriot Shehi
“Udhëtim në kohë” Trashëgimi/Arte pamore Edmond Kojani
“Vox Baroque” 2017

Festivali Ndërkombëtar i Muzikës Baroke, Edicioni 4

 

Muzikë/Festival/Zhvillim Audiencash Qendra Vox Baroque
“Zgjim/Awaking”

Edicioni 19-të i Teatrit Alternativ Skampa 2017

Teatë/Festival Alternativ/Edukim/Zhvillim Audiencash Shoqata Europiane Teatri Bashkohor Shqiptar  A.T.K
“Ҫifti i çuditshëm” Teatër/Zhvillim Audiencash Shoqata “Bloom”
1917-2017 “Triologjia e heshtjes se kuqe” Shfaqje teatrale/Vepër kontemporane ELECTRAL
Bienalja Ndërkombëtare e Akuarelit 2 Arte pamore/ Zhvillim Audiencash/Promovim Shoqara Kulturore VIzart
Burka Medeas Teatë/Monodramë/Dokumentar Erjona Kakeli
Ciceroni Virtual Arte Pamore/Edukim/Teknologji

 

Metroresearch (Universiteti Metropol Tiranë)
Cikli i plotë i menaxhimit të një projekti kulturor Ngritje kapacitetesh/Cikël trajnimesh

 

Arben Papadhopuli
Dea Open Air International Film Festival Film/Festival/Zhvillim Audiencash Multi Media Studio
Different Trains Festival

 

Muzikë Dhome/Festival Different Trains
Diktatura komuniste në 360 gradë Arte pamore/Krijimtari

 

Cross Culture Lab
‘Dizajni për të ardhmen’

Javët e Dizajnit në Tiranë 2017

 

Arte pamore/Krijimtari

 

 

Universiteti Polis
Ekspozitë -konkursi ndërkombëtar i fotografisë artistike “Prefoto” edic.7&Maratona e fotografisë Arte Pamore/Konkurs fotografik/Krijimtari Edon Agushi, Ervin Cala
Festivali 3-të Mbarëkombëtar i Zërave të Rinj “Jorgjija Truja” Muzikë/Festival/Edukim Takuina Adami
Festivali i 12-të Ndërkombëtar i Muzikës së Dhomës Festival/Koncerte me muzikë dhome Arti dhe Kultura Italo-Shqiptare
Festivali i Filmit Ballkanik dhe Artit Kulinar Art/Trashëgimi/Kulinari

 

Art-Im-Pulse
Festivali i Filmit Ndërkombëtar, Kinemaja e Shoqërisë Ardhme “A-FestFilm 2017 Festival filmi/Edukim/ Zhvillim Audiencash

 

 

Anifest
Festivali Letrar për të Rinj “Tirana2017” Letërsi/Edukim/Festival Shtëpia Botuese Toena
Festivali Mbarëkombëtar i Këngës për Fëmijë Muzikë/Festival/Edukim Shoqata “Shpirti Artistik i Shkodrës”
Festivali Mbarëkombëtar i Komedisë “KoKoFest” Teatër/Festival

 

CDC- Community Development Center Albania
Festivali MultiKultror Berat-Edicioni 4 Art/Kulturë/Trashëgimi Organizata “Njerëz dhe ide”
Festivali Ndërkombëtar i Filmit për të Drejtat e Njeriut në Shqipëri Filmi/Edukim me konceptet e të drejtave të njeriut/Art vizual

 

ORAFILMMARUBI
Inok Arden Melodramë Rudin Lengo
Panairi i 20-të i Librit “Tirana 2017” Panair/Promovime Shoqata e Botuesve të Shqipërisë
Panairi i Librit “Fieri 2017” Letërsi/Panair/Promovime Fondacioni Harpa
Promovimi i artistëve bashkëkohor shqiptar Arte pamore/Ekspozitë/Botim

 

Zeta Galeri
Revista “Europa” Botim/Revistë Instituti Shqiptar i Studimeve Europiane
ROZAFA EXPRESSION 2017′ Koncerte muzikore korale dhe vokale

Shkodër

Shoqata ‘ROZAFA EXPRESSION’
Takim Kombëtar i Orkestrave dhe Harqeve Festival/Muzikë Dhome Shoqata “Skampa”
Teatri i rrugës nëpër Shqipëri Shfaqje të teatrit fiziko plastik/Teatri i Rrugës/Edukim/Zhvillim Audiencash

 

Shoqata Artistët e Rinj të Skenës